Hipertónia terjed


Most egyen sok savanyú káposztát Hirdetés A hipertóniát gyakran nevezik csendes gyilkosnak, mivel sokáig nem okoz panaszokat tévhit, hogy a vérnyomás szintjének növekedése fejfájással járaz egészségi állapotra gyakorolt negatív hatásai rendszerint csak a betegség késői stádiumaiban jelentkeznek.

hipertónia terjed a magas vérnyomás oka a vér

Az elhanyagolt hipertónia a szívizominfarktus és az agyi érkatasztrófák stroke egyik legfontosabb oka, de komoly szerepe van a vesebetegségek, a vakság, sőt a demencia kialakulásában is.

Magyarországon hipertónia terjed harmadik-negyedik felnőttnek, a 60 éven felüliek több mint felének magas a vérnyomása, hipertónia terjed a fiatalok között is egyre gyakoribb ez a kórkép. Hazánkban, ahol a szív- és érrendszeri megbetegedések jelentik az első számú halál- és rokkantsági okot - minden második magyar halálát okozzák - e betegségeknek legalább a fele magas vérnyomás következménye.

hipertónia terjed menopauza esetén magas vérnyomás van

A Magyar Hypertonia Társaság országos kampányt folytat azért, hogy egyre több magas vérnyomásban szenvedő betegnél sikerüljön elérni az úgynevezett cél-vérnyomásértéket.

A társaság szeptemberétől a "Csökkentsd a szövődményeket" jelmondattal hívja fel a figyelmet a kardiovaszkuláris kockázatok csökkentésére. A hipertóniáról ma már sokat tud az orvostudomány, ennek ellenére nem gyógyítható.

hipertónia terjed magas vérnyomás május 14

A vérnyomásértékben történő legkisebb javulás is jelentős mértékű egészségnyereséget hozhat. Forrás: MTI.

hipertónia terjed magas vérnyomás amikor az időjárás változik